Pasar fotovoltaik ing Amerika Kidul duweni potensi lengkap

Wiwit wabah covid-19, kinerja industri fotovoltaik terus-terusan mbuktekake vitalitas ulet lan panjaluk potensial sing gedhe.Ing taun 2020, amarga pengaruh epidemi, akeh proyek fotovoltaik ing Amerika Latin ditundha lan dibatalake.Kanthi pamrentah nyepetake pemulihan ekonomi lan nguatake dhukungan kanggo energi anyar ing taun iki, pasar Amerika Selatan sing dipimpin dening Brazil lan Chili saya mundhak maneh.Saka Januari nganti Juni 2021, China ngekspor panel 4.16GW menyang Brazil, paningkatan sing signifikan ing taun 2020. Chili rangking kaping wolu ing pasar ekspor modul wiwit Januari nganti Juni lan bali menyang pasar fotovoltaik paling gedhe nomer loro ing Amerika Latin.Kapasitas dipasang saka fotovoltaik anyar samesthine ngluwihi 1GW ing saindhenging taun.Ing wektu sing padha, luwih saka proyek 5GW ana ing tahap konstruksi lan evaluasi.

news(5)1

Pangembang lan pabrikan kerep mlebu pesenan gedhe, lan proyek skala gedhe ing Chili "ngancam"

Ing taun-taun pungkasan, amarga kahanan cahya sing unggul lan promosi energi sing bisa dianyari saka pamrentah, Chile wis narik akeh perusahaan sing didanai manca kanggo nandur modal ing pembangkit listrik fotovoltaik.Ing pungkasan taun 2020, PV wis nyumbang 50% saka kapasitas terpasang energi terbarukan ing Chili, luwih dhisik tinimbang energi angin, tenaga hidro lan energi biomas.

Ing Juli 2020, pamrentah Chili nandatangani hak pangembangan 11 proyek energi terbarukan skala utilitas liwat penawaran rega energi, kanthi kapasitas total luwih saka 2.6GW.Total investasi potensial proyek kasebut luwih saka US $ 2.5 milyar, narik kawigaten para pangembang pembangkit listrik tenaga angin lan tenaga surya global kayata EDF, Engie, Enel, SolarPack, Solarcentury, Sonnedix, Caldera Solar lan CopiapoEnergiaSolar kanggo melu penawaran.

Ing separo pisanan taun iki, pangembang angin global lan pembangkit listrik tenaga surya sing bisa dianyari mainstream ngumumake rencana investasi sing dumadi saka enem proyek tenaga angin lan fotovoltaik, kanthi total kapasitas terpasang luwih saka 1GW.Kajaba iku, Engie Chile uga ngumumake bakal ngembangake rong proyek hibrida ing Chili, kalebu fotovoltaik, tenaga angin lan panyimpenan energi baterei, kanthi kapasitas total 1.5GW.Ar Energia, anak perusahaan saka AR Activios en Renta, perusahaan investasi Spanyol, uga entuk persetujuan EIA 471.29mw.Sanajan proyek kasebut dirilis ing separo pisanan taun, konstruksi lan siklus sambungan kothak bakal rampung ing telung nganti limang taun sabanjure.

Panjaluk lan instalasi mundhak maneh ing 2021, lan proyek sing bakal disambungake menyang kothak ngluwihi 2.3GW.

Saliyane investor Eropa lan Amerika, partisipasi perusahaan fotovoltaik Cina ing pasar Chili uga saya tambah.Miturut data ekspor modul saka Januari nganti Mei sing bubar dirilis dening CPIA, jumlah ekspor produk fotovoltaik China ing limang sasi kapisan yaiku US $ 9.86 milyar, kenaikan taun-taun 35.6%, lan ekspor modul yaiku 36.9gw. , tambah taun-on-taun 35,1%.Saliyane pasar kunci tradisional kayata Eropa, Jepang lan Australia, pasar berkembang kalebu Brasil lan Chili tansaya akeh.Pasar-pasar kasebut sing kena pengaruh wabah kasebut nyepetake rebound taun iki.

Data umum nuduhake yen wiwit Januari nganti Maret taun iki, kapasitas dipasang fotovoltaik sing mentas ditambahake ing Chili wis ngluwihi 1GW (kalebu proyek sing ditundha taun kepungkur), lan ana babagan proyek fotovoltaik 2.38GW sing lagi dibangun, sawetara bakal disambungake menyang kothak ing separo kapindho taun iki.

Pasar Chili wis nyekseni wutah sing tetep lan stabil

Miturut laporan investasi Amerika Latin sing dirilis dening SPE ing pungkasan taun kepungkur, Chili minangka salah sawijining negara sing paling kuat lan paling stabil ing Amerika Latin.Kanthi ekonomi makro sing stabil, Chile wis entuk peringkat kredit S&PA +, sing dadi peringkat paling dhuwur ing antarane negara-negara Latin.Bank Dunia nerangake babagan bisnis ing taun 2020 yen ing sawetara taun kepungkur, Chile wis ngetrapake serangkaian reformasi peraturan bisnis ing pirang-pirang lapangan kanggo terus ningkatake lingkungan bisnis, supaya bisa narik luwih akeh investasi manca.Ing wektu sing padha, Chile wis nggawe dandan ing implementasine kontrak, resolusi masalah bangkrut lan penak kanggo miwiti bisnis.

Kanthi dhukungan saka serangkaian kabijakan sing cocog, kapasitas dipasang fotovoltaik anyar Chili taunan bakal entuk wutah sing tetep lan stabil.Diprediksi yen ing taun 2021, miturut pangarepan paling dhuwur, kapasitas sing dipasang PV anyar bakal ngluwihi 1.5GW (tujuan iki kemungkinan bisa digayuh saka kapasitas sing dipasang saiki lan angka ekspor).Ing wektu sing padha, kapasitas diinstal anyar bakal sawetara saka 15.GW kanggo 4.7GW ing telung taun sabanjuré.

Panginstalan pelacak solar Shandong Zhaori ing Chili wis tambah cepet.

Ing telung taun kepungkur, Shandong Zhaori solar sistem nelusuri wis Applied ing luwih saka sepuluh proyèk ing Chile, Shandong Zhaori wis mantep hubungan koperasi apik karo installers project solar lokal.Stabilitas lan kinerja biaya sakakitaproduk uga wis dikenali dening partners.Shandong Zhaori bakal nandur modal luwih akeh energi ing pasar Chili ing mangsa ngarep.

news(6)1

Wektu kirim: Dec-09-2021